Saltar a continguts

Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat a Creu Roja

04/05/2022
Or sembla, Creu Roja és Torna el Sorteig d'Or de Creu Roja.

Torna el Sorteig d'Or de Creu Roja. Des del 25 d'abril estan a la venda els nous bitllets

 
El sorteig se celebrarà el 21 de juliol San Cristóbal de la Laguna, Tenerife
 
El Sorteig d'Or de Creu Roja és fonamental per al desenvolupament de tota la seva labor solidària. Sempre és bona idea donar suport a iniciatives que enforteixin la labor solidària de qualsevol organització humanitària, però, enguany, encara que soni a tòpic, és més important i necessari que mai: amb una crisi sanitària, un volcà, una emergència climàtica i un conflicte armat a Europa la inestabilitat social i econòmica i els moments plens d'incertesa fan vulnerables a persones que fins avui mai havien requerit de l'ajuda de Creu Roja.

Imatge de complement

Per a poder continuar estant a tot arreu, i atenent a totes les persones vulnerables amb la cobertura de les seves necessitats bàsiques, Creu Roja tornarà a celebrar el seu sorteig, que és molt més del que sembla: no sols es busca el finançament dels projectes humanitaris, sinó també visibilitzar la labor que fan les persones que cada dia treballen i s'esforcen per portar la visió del món de Creu Roja una mica més lluny.
 
Per això, enguany la campanya gira entorn de tota la labor solidària que hi ha darrere del Sorteig d'Or, perquè el treball per la igualtat, acolliment, protecció, benestar, socors, sostenibilitat, èxit escolar, futur laboral, companyia o salut són or. I si "Or sembla, Creu Roja és".
 
Enguany, el sorteig se celebrarà el 21 de juliol, a les 18.30 hores (19:30h peninsular) en San Cristóbal de la Laguna, Tenerife, on Creu Roja busca contagiar-se del caràcter optimista de la terra canària i secundar-la en un any que no ha estat fàcil per a aquesta Comunitat Autònoma. Després de l'emergència provocada per l'erupció del volcà de la Palma, es vol posar en valor la fortalesa i resiliència de la població palmera i canària, i estar al costat de tots i totes per a continuar treballant en la recuperació de la normalitat.
 
Sembla un bitllet, però és molt més
Igual que el sorteig, el bitllet també és molt més del que sembla.
Cada bitllet de 5 euros és una farmaciola de productes bàsics per a una persona; quatre bitllets (20?) són una motxilla completa que un nen o nena en dificultat social pot utilitzar amb el seu material escolar per a garantir la seva educació; dotze bitllets (60?) són l'allotjament i l'atenció psicològica d'emergència d'un dia per a una dona víctima de violència de gènere.
 
El disseny dels bitllets 2022 ve de la mà de la viñetista i il·lustradora Flavita Banana, compromesa amb totes aquestes causes, i qui ha sabut plasmar sobre el paper el seu compromís i el de tota la societat amb les persones majors que se senten soles, les víctimes de violència de gènere, els menors sense recursos, les persones refugiades que fugen de la guerra o la violència al seu país, les famílies que no poden encendre la calefacció o dutxar-se amb aigua calenta, o els que no tenen les mateixes oportunitats de treball que la resta per falta de formació, entre altres.
 
Més de 7 milions d'euros en premis
El Sorteig d'Or reparteix més de 11.700 premis, que superen els 7 milions d'euros en premis, o el seu contravalor en or*.
Es reparteixen 3 milions d'euros al primer premi; 1 milió d'euros al segon premi; 500.000 euros al tercer premi; 250.000 euros al quart premi; i 100.000 euros al cinquè premi.
 
A més d'aquests 5 primers premis principals, es reparteixen milers de premis als números coincidents amb diferent sèrie a la premiada, o els coincidents en les quatre últimes xifres amb diferents quanties.
 
Les bases i els números premiats poden consultar-se en la pàgina web www.cruzroja.es/sorteodeoro, en el número de telèfon 900 100 014, o enviant un SMS ** al número 215757 (paraula OR, espai, número del bitllet, espai, número de sèrie).
 
Amb cada bitllet, a més, es pot participar en el sorteig d'un Viatge Solidari* a través del registre del mateix en la pàgina web.
 
Es poden consultar els números premiats i registrar-se per a participar en el Viatge Solidari * en la
 
(*) O el seu contravalor en or fixat segons tancament del Mercat de Metalls Preciosos de Londres del dia anterior al sorteig. Els premis no són acumulatius i caduquen als 90 dies des de la celebració del Sorteig. Poden fer-se efectius en metàl·lic en oficines de Creu Roja i oficines informatitzades de Correus de tota Espanya, excepte les situades en grans magatzems i en or en oficines de Creu Roja. Normativa del Sorteig, protecció de dades o qualsevol altra informació en www.cruzroja.es/sorteodeoro.
 
(*) La realització del viatge queda subjecta a la situació provocada per la COVID-19 i complint amb la normativa i les mesures sanitàries pertinents.
 
(**) Servei SMS per a Creu Roja prestat per D-MOBILELAB SPAIN, S. a.,C/Lucca de Tena 1, 3ªplanta, 28027 Madrid, Tel. 900907083