Saltar a continguts

Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat a Creu Roja

22/02/2023
La Creu Roja recapta 7 milions d'euros a la primera fase de resposta per al terratrèmol de Turquia i Síria

La població ha confiat en la Creu Roja per als seus donatius, que inclouen l'aportació de 3 milions d'euros d'Inditex per a la Mitja Lluna Roja Turca.

La Creu Roja, com a Moviment Internacional, ha estat present des del primer moment atenent les víctimes del terratrèmol que fa més d'una setmana assolava fins a deu províncies de Turquia i Síria. L'ajuda de la Mitja Lluna Roja Turca i la Mitja Lluna Roja Àrab Siriana està arribant al terreny amb ajuda de primera necessitat -com el lliurament de productes d'alimentació o roba d'abric-, atenció sanitària o psicosocial, i en tasques com la cerca i rescat de supervivents, entre d'altres.

 

La Creu Roja, com a Moviment Internacional, ha estat present des del primer moment atenent les víctimes del terratrèmol que fa més d'una setmana assolava fins a deu províncies de Turquia i Síria. L'ajuda de la Mitja Lluna Roja Turca i la Mitja Lluna Roja Àrab Siriana està arribant al terreny amb ajuda de primera necessitat -com el lliurament de productes d'alimentació o roba d'abric-, atenció sanitària o psicosocial, i en tasques com la cerca i rescat de supervivents, entre d'altres.

La Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja va llançar una crida immediata valorada en 200 milions de francs suïssos, quantitat que s'estima necessària per a l'atenció immediata i recuperació de les zones afectades dels propers deu mesos. La Creu Roja Espanyola es va sumar a aquesta crida i va obrir els canals d'emergència per recaptar fons per a les persones afectades; fins ara, ha recaptat prop de 7 milions d'euros de la ciutadania, dels quals 3 milions d'euros han estat aportats pel grup Inditex específicament per donar suport a la Mitja Lluna Roja Turca. 750.000 euros més es destinaran a l'assistència humanitària a Síria.

En aquesta primera fase de resposta, la Creu Roja ja ha fet l'enviament de més de 105 tones d'ajuda humanitària, amb un cost aproximat d'un milió d'euros, llançades des de Barcelona,  Madrid, València i les Canàries que responen a la sol·licitud internacional de la Mitja Lluna Roja Turca. La resta de fons, i els donatius que encara són necessaris i continuen arribant a la Creu Roja, es destinaran a les accions de recuperació de les zones afectades i la seva població, fonamentalment als anomenats “mitjans de vida” per l'Organització, cosa que inclou accions per a l’ocupació a mitjà i llarg termini.

El president de Creu Roja Espanyola, Javier Senent, està en contacte permanent amb el president de la Mitja Lluna Roja Turca, Kerem Kinic, per conèixer les necessitats dels seus ciutadans i ciutadanes i treballar conjuntament en les fases de recuperació següents.

 

Deu dies després del terratrèmol
Deu dies després de la sacsejada que va deixar en ruïnes desenes d'edificis a Turquia i Síria, i que ha fet que perdin la vida més de 31.600 persones a 10 províncies, i rescatades sota la runa més de 105.000 persones, les necessitats de la població supervivent continuen creixent.

Els danys a les infraestructures i les dures condicions hivernals (amb temperatures molt baixes i en algunes zones amb pluja i neu) no només estan dificultant l'avaluació de danys i necessitats, sinó també la resposta humanitària per la dificultat d'accés en algunes zones i de transport de l’ajuda necessària.

La Xarxa de la Federació Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja fa una crida a la solidaritat i el suport continu a les persones a Turquia i Síria, no només els propers dies i setmanes, sinó durant els mesos i anys que portarà recuperar-se.

Creu Roja Espanyola ha obert canals d'ajuda per a la població afectada pel terratrèmol:

Bizum al 33512
SMS amb la paraula TERREMOTO al 38088 (donació 3 euros)
Trucades al 900 104 971
Altres canals de donació: www.cruzroja.es / www.creuroja.org
La Mitja Lluna Roja Turca és la més gran organització humanitària del país; en estreta col·laboració amb AFAD. A més de la distribució d'articles per a la cobertura de necessitats bàsiques (mantes, tendals, kits de cuina, aigua…) està donant suport a tasques de cerca i rescat, proporcionant assistència psicosocial, distribuint menjars calents i enviant a la zona sang i plasma (des del banc de sang), alhora que es promou la donació a altres províncies del país per poder donar resposta a les necessitats. Ha desplegat més de 5.500 persones al terreny i prop de 800 vehicles.

Per la seva banda, la Mitja Lluna Roja Àrab Siriana està proporcionant assistència sanitària d'emergència i transport sanitari a través de la xarxa d'ambulàncies, col·labora amb els equips de cerca i rescat, dona suport en la gestió de cadàvers, distribueix també aliments, aigua i articles de refugi, i facilita l'accés a aigua segura també identificant i reparant infraestructures danyades, incloent-hi 105 albergs. Ha desplegat 4.000 persones i ha mobilitzat 300 vehicles. També s'ha vist afectada pel terratrèmol, ja que el seu magatzem de Latakia ha estat destruït i el seu centre d'atenció primària a Hama s'ha vist seriosament danyada, igual que ha passat amb diverses unitats mòbils de salut.