Saltar a continguts

Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat a Creu Roja

Cercador

Memòria Creu Roja Catalunya
08/05/2024

El 40% de les persones ateses a Catalunya per l’organització es troben en situació d’extrema vulnerabilitat, un 33% més que abans de la pandèmia.
El 44% dels joves que han participat en projectes d’Ocupació s'han inserit al mercat laboral.
L’organització ha atès 109.519 persones en programes de Salut. D’aquestes, 76.840 tenen problemes de salut -el doble de persones que l’any anterior- i augmenten d’un 62% les que reben ajudes sanitàries.
El 2023 la Creu Roja a Catalunya ha atès mig milió de persones a través de la seva acció social i humanitària. D’aquest total, 399.966 han rebut suport a Catalunya, el 53% de les quals han estat dones, i 102.055 han estat beneficiàries dels projectes de Cooperació internacional i d’Acció Humanitària en emergències com les d’Ucraïna, els terratrèmols de Turquia, Síria, el Marroc o les inundacions a Líbia.

Tot i els esforços abocats en la lluita contra la cronificació de la pobresa durant els últims anys, el 40% de persones que la Creu Roja ha atès a Catalunya el 2023 es troben en situació d’extrema vulnerabilitat. Així, 160.139 persones -un 33% més que 2019- han hagut de recórrer a la Creu Roja per cobrir necessitats bàsiques d’alimentació, higiene, material escolar o ajuts per fer front als subministraments bàsics. Es tracta de la xifra més alta dels darrers 5 anys, abans de la pandèmia de la covid-19.

24/04/2024

El Sorteig d'Or repartirà més de 11.700 premis que superaran els 7 milions d'euros, o el seu contravalor en or*
El sorteig, els bitllets del qual estaran disponibles en tot el territori nacional des del 22 d'abril, se celebrarà a Tarragona el 23 de juliol
L'emblemàtic Sorteig d'Or de Creu Roja està de tornada en un context on la pobresa, la por i la incertesa continuen sent amenaces significatives per a moltes persones.

10/04/2024

L’impacte del canvi climàtic es deixa notar a la salut de les persones en situació de vulnerabilitat: augmenten d’un 72% els casos d’atenció preventiva per onades de fred i onades de calor a Catalunya.
7 d'abril: Dia Mundial de la Salut
La Creu Roja ha respost als períodes de temperatura extrema amb un augment de l’atenció a persones vulnerables. El canvi climàtic ha generat un increment significatiu en la freqüència i la intensitat d'esdeveniments climàtics extrems, que tenen impacte directe en la salut de les persones tant a curt com a llarg termini.

Les persones en situació de vulnerabilitat econòmica o social són particularment susceptibles als seus efectes adversos, ja sigui pel risc més gran que enfronten en no disposar de recursos per mantenir l'habitatge a una temperatura adequada (bé per calor extrema o fred), per la més gran prevalença de malalties cròniques i la manca d'adherència terapèutica, o per l'aïllament social (que també redunda en la seva salut mental).

Així, l'organització humanitària ha registrat el darrer any un augment del nombre de persones ateses des de l'àrea de salut en relació amb aquesta problemàtica; si el 2022 eren 12.311 les persones que van necessitar l'ajuda de la Creu Roja per combatre les onades de calor a Catalunya, aquest darrer any, amb 1,3 graus per sobre de la mitjana, s’han incrementat fins a 13.191 (+7,1%) les persones que reben contacte i seguiment.

457 Registres trobats