Saltar a continguts

Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat a Creu Roja

24/02/2023
Creu Roja i la Diputació de Barcelona promouen el voluntariat per a acompanyar a la Gent Gran

La campanya GransLovers pretén sensibilitzar a la població sobre la importància dels programes dedicats a la Gent Gran i animar a més persones a unir-se a l'equip de voluntariat que el fan possible.

Enguany, la campanya conta la història real d'amistat i d'acompanyament de la grafitera Conny amb Juan, que s'ha acabat plasmant en un mural de grans dimensions a Molins de Rei.
Creu Roja ha atès 6.755 en 2022 en els diversos projectes dirigits a aquest col·lectiu (Gent Gran) en la demarcació de Barcelona, amb el suport de prop de 900 persones voluntàries.
Amb el lema #GransLovers, Creu Roja i la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat, impulsen per vuitè any aquesta campanya que pretén sensibilitzar a la població sobre la importància dels programes dedicats a les persones majors i promoure que la ciutadania s'impliqui en el voluntariat amb aquest col·lectiu.

Gràcies al suport de 892 persones voluntàries que treballen per a l'apoderament de les persones majors i la millora de la seva qualitat de vida, els diversos projectes on s'aborden diferents problemàtiques que es poden donar en l'envelliment que duu a terme la Creu Roja en la demarcació de Barcelona han arribat a 6.755 persones al llarg de 2022, amb les quals s'han creat vincles de respecte, aprenentatge i amistat.

L'objectiu d'aquests programes és fomentar la independència i l'autonomia de les persones majors, detectant i combatent situacions de vulnerabilitat i promovent la participació dels usuaris i usuàries en espais socials i comunitaris.

Una història real de #GransLovers

Enguany, la campanya se centra en la història real d'amistat i acompanyament de la grafitera Conny amb Juan, un emigrant català de 90 anys que va tornar de Xile després de viure 40 anys. Aquesta relació transgeneracional s'ha acabat plasmant en un mural de 30 metres d'altura per 40 d'ample que es va pintar durant agost en una paret mitgera d'un bloc de pisos privat, a Molins de Rei.

La campanya #GransLovers es duu a terme bàsicament en l'entorn digital del 7 al 17 de novembre i es podrà seguir a través del lloc web i de les xarxes socials de Creu Roja a Catalunya i dels comptes de les assemblees locals i de la Diputació de Barcelona (DIBA) amb l'etiqueta #GransLovers. A través de canals com TikTok, Instagram, Facebook, Youtube, Linkedin i Twitter s'emetrà diversos vídeos de la campanya, com l'espot, entrevistes, el making off que fan una crida a l'acció per a promoure les inscripcions del voluntariat amb la gent gran, que permet transmetre la complicitat que pot sorgir entre persones majors i voluntariat i com junts poden aprendre i compartir habilitats i experiències.

Les accions de #GransLovers s'emmarquen en el conveni de col·laboració signat per Creu Roja i l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.