Saltar a continguts

Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat a Creu Roja

24/02/2023
Creu Roja Joventut reparteix més de 64.000 joguines entre prop de 30.000 infants de tot Catalunya

Amb el lema ‘Els seus drets en joc’, la campanya ha recollit i distribuït 64.865 joguines noves, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives.
En total, s’ha arribat a 29.111 nenes i nens de famílies en situació de vulnerabilitat social.
Garantir el dret al joc com a eina de socialització és l’aposta de l’organització humanitària per combatre l’aïllament social i la soledat no volguda de la infància en risc de vulnerabilitat.

Creu Roja Joventut ha repartit al llarg de la Campanya de Joguines #ElsSeusDretsEnJoc 64.865 joguines entre 29.111 infants de famílies en risc de vulnerabilitat a Catalunya.

Un any més, aquesta campanya ha assolit un doble objectiu: distribuir joguines noves, cooperatives, no bèl·liques ni sexistes, i promoure el dret al joc entre tota la infància. Tot això gràcies a la col·laboració ciutadana i al teixit empresarial, així com al suport de les 1.100 persones voluntàries de Creu Roja Joventut que hi han participat i que ha permès arribar a més de 300 municipis catalans.

Amb el lema “Els seus drets en joc”, la 30a edició de la campanya va arrencar el 21 d’octubre, adaptant-se al context actual per poder cobrir les necessitats i garantir el dret al joc dels infants d’arreu del territori català.

Participació a l’alça

Al llarg de la campanya s’han habilitat múltiples punts de recollida de joguines a tot Catalunya on la població ha pogut dipositar les seves donacions. D’altra banda, també s’ha fomentat la col·laboració a través d’aportacions econòmiques i, com a novetat, s’han organitzat iniciatives a través de les quals ciutadania i empreses han participat de forma activa en activitats logístiques de la Campanya de Joguines.

Aquesta 30a edició ha estat possible gràcies a la implicació de 80 assemblees locals i comarcals de l’organització humanitària, que han pogut donar resposta a les demandes rebudes i així garantir que tots els infants accedeixin a una joguina educativa.

Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc, s’han dut a terme més de 250 activitats arreu de Catalunya en les quals han pres part més d’11.000 participants. Aquesta part del projecte té cada cop més pes per a l’organització, atesa la importància de fer pedagogia i que més persones valorin i vetllin pel dret al joc dels infants sigui quina sigui la seva situació.

En total, més de 120 empreses i entitats han col·laborat en aquesta edició. Les formes més habituals de col·laboració han estat les aportacions econòmiques per a la compra, donacions directes de joguines als punts de recollida, la participació de voluntariat corporatiu en activitats logístiques de la campanya i les cessions d’espais per a la recollida.

Des de Creu Roja Joventut es destaca la col·laboració i participació de tot el conjunt de persones a títol individual, entitats i d’empreses que, a través de recollides o bé aportacions econòmiques, han fet possible aquesta campanya malgrat la complexitat del context actual en què està immersa la població. És a través d’aquestes accions que es fa palesa la importància de la construcció d’un fort teixit social associatiu per superar moments de crisi com l’actual.

El joc, fonamental contra l’aïllament social

La Campanya de Joguines s’emmarca en el projecte “La joguina educativa”, que Creu Roja Joventut duu a terme durant tot l’any per sensibilitzar sobre el valor educatiu del joc i el dret dels infants a jugar. Per això, les joguines repartides són noves - ja que tots els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies-, no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc cooperatiu.

Les conseqüències de la pandèmia han perpetuat i agreujat la situació de les famílies més vulnerables d’arreu del territori. Per això, des de Creu Roja Joventut es treballa per aconseguir garantir el dret al joc i l’accés de tots els infants i joves a joguines noves, no bèl·liques, no sexistes i cooperatives.

El joc és un element essencial per garantir el desenvolupament integral dels infants i joves. Aquest afavoreix no tan sols el desenvolupament intel·lectual i motriu de l’infant sinó que esdevé un eix de socialització fonamental en les diferents etapes del creixement.

Davant el risc d’aïllament social que pot acompanyar els infants en situació de vulnerabilitat, l’organització aposta pel dret al joc com una eina de contenció i reversió d’aquesta situació que afecta la infància en risc. També destaca la importància del joc cooperatiu per promoure el treball en equip, l’ajuda mútua, la cooperació i les habilitats socials.

Encara es pot continuar col·laborant a partir de donacions econòmiques a la pàgina web www.lajoguinaeducativa.org i a través del bizum que hi trobareu.