Saltar a continguts

Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat a Creu Roja

06/06/2023
Sorteig d'Or de Creu Roja: torna el sorteig que ens fa ‘Ser Millors’ de la mà de 72Kilos

Des del 25 d'abril estan a la venda els bitllets per a participar en el Sorteig d'Or de Creu Roja que reparteix 7 milions d'euros en premis
El disseny dels bitllets ve de la mà de l'il·lustrador Óscar Alonso- 72Kilos.
26 d'abril de 2023. Màlaga serà la ciutat amfitriona de la celebració del Sorteig d'Or de Creu Roja el pròxim 20 de juliol, un sorteig solidari que suposa una de les majors fonts de finançament de l'Organització Humanitària que va atendre en 2022 a més de 12,2 milions de persones, i que visibilitza la labor que fan les més de 263.000 persones voluntàries cada dia en tot el territori nacional, i és esforcen per portar la visió del món de Creu Roja una mica més lluny.

Des del 25 d'abril estan a la venda els bitllets, que cada any suposen una nova oportunitat perquè Creu Roja pugui estar on més la hi necessita: al costat de les persones més vulnerables, que enguany, amb la incertesa i la por social que envolten al conflicte armat a Ucraïna, les emergències climàtiques, la inestabilitat econòmica o els terratrèmols, viuen una infinitat de reptes humanitaris que posen a prova la capacitat de Creu Roja cada dia, i que ens fan ‘Ser Millors’ com a societat donant-los resposta.

Sota el lema ‘Or sembla, Creu Roja és’, es llança una campanya en la qual s'assegura que darrere del “or” de Creu Roja estan l'acolliment, l'alimentació conscient, el benestar energètic, la companyia, l'èxit escolar, el futur laboral, la igualtat, la sostenibilitat, el socors o la protecció a la dona.

Per a Creu Roja, la vulnerabilitat pot estar on hi ha una persona major que se sent sola, una dona que sofreix violència masclista, un nen o nena que no té recursos per a poder estudiar, una persona refugiada que fuig de la violència i la fam al seu país, una família que no té aigua calenta ni calefacció, una dona que no té les mateixes oportunitats en el treball o totes les persones que sofreixen una emergència climàtica. Aquesta idea és compartida per l'il·lustrador Óscar Alonso, 72Kilos, qui ha posat imatge i color als bitllets a través del seu art amb una varietat de 10 dissenys que representen cadascuna de les àrees d'actuació de Creu Roja.

Sembla un bitllet, però és molt més
Igual que el sorteig, el bitllet també és molt més del que sembla.
Cada bitllet de 5 euros és una farmaciola de productes bàsics per a una persona; 3 bitllets poden fer costat a una persona sense llar amb un kit d'abric; amb 4 bitllets, Creu Roja imparteix un taller per a persones majors amb l'objectiu de prevenir la solitud; i amb 10 bitllets, es proveeix a una família amb un kit de productes perquè estalviïn en la seva llar.
Amb cada bitllet es logar posar en marxa una ajuda real, un projecte que canvia la vida d'una persona que el necessita, per això, són “or”.
Més de 7 milions d'euros en premis
El Sorteig d'Or reparteix més de 11.700 premis, que superen els 7 milions d'euros en premis, o el seu contravalor en or*.

Es reparteixen 3 milions d'euros al primer premi; 1 milió d'euros al segon premi; 500.000 euros al tercer premi; 250.000 euros al quart premi; i 100.000 euros al cinquè premi.

A més d'aquests 5 primers premis principals, es reparteixen milers de premis als números coincidents amb diferent sèrie a la premiada, o els coincidents en les quatre últimes xifres amb diferents quanties.

Les bases i els números premiats poden consultar-se en la pàgina web www.cruzroja.es/sorteodeoro, en el número de telèfon 900 100 014, o enviant un SMS * al número 215757 (paraula OR, espai, número del bitllet, espai, número de sèrie).
El sorteig tindrà lloc a les 19.00 hores del 20 de juliol, el qual també serà retransmès a través de la web i les xarxes socials del Sorteig i de Creu Roja Espanyola.