Saltar a continguts

Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat a Creu Roja

12/07/2023
Creu Roja Joventut dona veu a les persones LGTBIQ+ en el Dia de l'Orgull

En 2022, Creu Roja Joventut ha sensibilitzat a més de 74.800 persones amb activitats en carrer i centres escolars per a prevenir la discriminació i la violència
28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+

Dins del treball que realitza Creu Roja Joventut en la defensa dels drets humans, el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ (28 de juny) es converteix en una ocasió anual per a fomentar la visibilitat i l'acceptació de les persones LGTBIQ+ a tot el món. Igual que ocorre el 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBIFobia, aquesta cita es torna un altaveu incomparable per a recordar i defensar els drets de les persones no cisheteronormativas amb multitud d'accions, que inclouen tallers i xerrades, entre altres.

Preguntes encadenades

 

En 2022, aquesta campanya va ser desenvolupada per 38 províncies per un total de 346 persones voluntàries (217 dones i 129 homes); es van compartir fins a 146 publicacions a través de les xarxes socials, arribant a un total de 30.398 persones, i aconseguint 4.588 interaccions. A més, es van realitzar 78 activitats presencials amb 3.360 participants. Tot això s'emmarca en el projecte de Prevenció de Conductes Violentes, en el qual han participat més de 1.000 persones voluntàries arribant a 74.884 persones a través de les accions de sensibilització realitzades en carrer i centres escolars.

Per a aquest juny de 2023, a través de les xarxes socials de Creu Roja Joventut, i Creu Roja Espanyola, l'Organització Humanitària donarà visibilitat a les persones voluntàries, els qui participen en vídeos de preguntes i respostes sobre la importància del suport, la inclusió i la visibilitat de les persones LGTBIQ+. A més, es compartiran alguns de les fites més importants que han marcat i marquen la història de les persones LGTBIQ+.

D'aquesta manera, Creu Roja Joventut continuarà fomentant el compliment dels drets de totes les persones, així com en la cerca de la igualtat d'oportunitats, eliminant qualsevol forma de discriminació, per una societat més igualitària i inclusiva.

La diversitat és normal en la societat i és per això que continuarem treballant per a una joventut més respectuosa i inclusiva, ja que, malgrat alguns avanços, encara persisteixen actes d'odi, discriminació i violència que vulneren els drets de les persones. I és que, tal com assenyala l'informe de la ‘Enquesta sobre delictes d'odi’ realitzat pel Ministeri de l'Interior en 2021, 9 de cada 10 víctimes espanyoles de delictes d'odi (el 89,24%) no denuncien les vexacions o agressions sofertes, i de les quals, la meitat, són per la seva orientació sexual o identitat de gènere.

Per tant, per a Creu Roja Joventut és fonamental promoure programes educatius que fomentin el respecte, la tolerància i l'acceptació des d'edats primerenques; això implica treballar tant en l'àmbit escolar com en la societat en general per a generar un canvi cultural que rebutgi la violència i la discriminació. El diàleg i l'enteniment són fonamentals per a prevenir les conductes violentes; és necessari promoure espais de conversa oberts i respectuosos on es puguin discutir les diferències, derrocar estereotips i construir ponts d'empatia.


Plataforma de Prevenció i Sensibilització
Millorar les seves accions de sensibilització i prevenció, tractant d'estructurar la seva metodologia d'actuació i implantant una nova perspectiva en competències és el nou gran repte de l'Organització Humanitària. Per a això, s'ha creat la Plataforma de Sensibilització i Prevenció de Creu Roja Joventut: es tracta d'un espai en línia per a la gestió de tallers i videoconferències, i la disposició d'un portal web amb diversa informació d'interès, entre la qual s'inclou un gran banc amb més de 700 activitats digitalitzades, unificades i classificades per temàtiques o rangs d'edat, i totes elles, amb l'enfocament en competències.

D'aquesta manera, la secció juvenil de Creu Roja anirà més enllà, no sols informarà els nens, nenes i persones joves, sinó que el seu objectiu serà desenvolupar les habilitats i competències necessàries que proporcionin les bases per a millorar el seu propi desenvolupament personal i professional, integrant el saber, el saber fer, i el saber ser i estar. Així, treballa en la cerca d'un estat d'equilibri entre el benestar emocional, psicològic i social, i en la importància de sensibilitzar en com ens afecta allò que pensem, sentim i fem diàriament.

Per a això, Creu Roja Joventut, en col·laboració amb el Centre de Psicologia Aplicada de la Universitat Autònoma de Madrid, ha realitzat un estudi en “Competències transversals per a treballar amb adolescents i joves”, detectant aquelles competències necessàries a treballar en les seves activitats:

Consciència i regulació emocional
Autonomia personal, l'autoestima i l'autoconcepte
Les habilitats socials i la resolució de conflictes
Les habilitats per a la vida i el benestar personal
Aquest treball en competències ajudarà i millorarà la capacitat de gestió de les nostres pròpies vides, aprenent a establir relacions saludables i gratificants amb l'entorn, i proporcionant les bases per a millorar el propi desenvolupament personal i professional.