Saltar a continguts

Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat a Creu Roja

14/09/2023
Fundació Solidaritat Carrefour i la Creu Roja promouen la 'Vuelta al Cole Solidaria 2023' a favor de la infància en situació de vulnerabilitat social a Catalunya

Una campanya de recollida de material escolar que arrenca amb la donació directa per part de Carrefour de 100.000 euros en material escolar, aportació amb què s'estima poder donar cobertura a les necessitats bàsiques, en material escolar, de milers de nenes i nens en situació de vulnerabilitat social.
Es tracta de la XV edició d'una iniciativa que neix amb l'objectiu de reduir el fort impacte econòmic que suposa l'adquisició de material escolar per a milers de persones en emergència social de tot el país i que des del seu naixement ha donat com a fruit el lliurament material escolar per valor de més de 6,7 milions d'euros.
Una iniciativa amb què es pretén contribuir a assolir una educació inclusiva i de qualitat en línia amb l'ODS 4 (Objectiu de Desenvolupament Sostenible/Educació de Qualitat) i ajudar a empoderar aquests nens i nenes en una data tan significativa com és l’inici del curs escolar.

Diversos municipis catalans acolliran els propers dies 8 i 9 de setembre la XV edició de la 'Tornada a l’Escola Solidària'. Una iniciativa impulsada per Fundació Solidaritat Carrefour i la Creu Roja que se celebrarà a 203 hipermercats de 47 províncies de tot l’estat i dues ciutats autònomes i que promourà el lliurament de material escolar a favor de milers de famílies en situació de vulnerabilitat social que travessen serioses dificultats per poder fer front a la important despesa que suposa l'inici del nou curs escolar. Un escenari, de per si mateix complicat en condicions ordinàries, que s'ha vist agreujat encara més si és possible arran de la complexa situació socioeconòmica actual.

Conscient, Carrefour arrenca la nova edició d'aquesta campanya amb la donació directa de 100.000 euros en material escolar realitzada per Carrefour en l’àmbit nacional. Recursos amb què s'estima poder donar cobertura a les necessitats en aquesta matèria a milers de nenes i nens en situació de vulnerabilitat de tot l’estat.

D'aquesta manera, els qui vulguin col·laborar ho podran fer en qualsevol dels hipermercats de la companyia en les dates assenyalades. En el cas de la demarcació de Barcelona, ​​els dies 8 i 9 a Carrefour Vic1 (mini), Badalona, ​​Barberà del Vallès, Cabrera, Gavà, Granollers, Gran Via l'Hospitalet, Igualada, l’Ametlla del Vallès, Manresa, Martorell (mini), Olèrdola, el Prat de Llobregat, Sant Cugat, Sant Fruitós del Bages, Santa Susanna; i a la demarcació de Tarragona ho podran fer a Reus i Tarragona. A les demarcacions de Lleida i Girona la campanya es va dur a terme el cap de setmana passat.

Parlem d'una iniciativa que té com a objectiu reduir el gran impacte econòmic que suposarà l'inici del nou curs per a milers de famílies en risc social i contribuir a assolir una educació inclusiva i de qualitat en línia amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 4 (Educació de Qualitat) i a ajudar a empoderar nenes, nens i adolescents en una data tan significativa com és l'inici del curs escolar.

Cal destacar que, en tot l’estat, més de 4.000 voluntaris i voluntàries de la Creu Roja seran els encarregats d'atendre les persones que s'acostin als punts de recollida ubicats als diferents hipermercats Carrefour per donar aquest material escolar (motxilles, quaderns, bolígrafs, llapis, retoladors etc.). Posteriorment, les diferents assemblees locals de la Creu Roja seran les responsables de distribuir el material escolar donat entre els milers de famílies en situació de vulnerabilitat social amb menors a càrrec beneficiàries a cadascuna de les 47 províncies i dues ciutats autònomes espanyoles.

En la passada edició de la 'Tornada a l’Escola Solidària', fruit de la donació directa feta per la companyia i les aportacions realitzades per la ciutadania, Fundació Solidaritat Carrefour va lliurar a la Creu Roja material escolar per valor de 452.853 €. Import que va servir per donar cobertura a les necessitats en aquesta matèria a 14.992 menors en situació de vulnerabilitat de tot l’estat.

 

Altres àrees de col·laboració

La Creu Roja i Fundació Solidaritat Carrefour treballen conjuntament des de fa més de dues dècades en la millora de la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través del desenvolupament i la posada en marxa d'innombrables iniciatives socials. Iniciatives com la #VueltaAlColeSolidària que enguany arriba a la XV edició amb un total de més de 6,7 milions d'euros en material escolar lliurats.

Al seu torn, el desembre del 2022, ambdues institucions van renovar per tres anys més un important acord de cooperació subscrit el 2001 per a l'atenció de persones afectades per situacions de catàstrofe o similars (incendis, inundacions, nevades i altres emergències amb població afectada com la provocada per l'erupció del volcà Cumbre Vieja a La Palma). Intervencions que es fan en escenaris d'excepcionalitat i urgent necessitat com les escomeses arran de la crisi sanitària recent i que han donat com a fruit l'atenció a més de 61.000 persones en emergència social des que en el seu moment es va declarar l'estat d'alarma. En aquest àmbit, Fundació Solidaritat Carrefour finança també el desenvolupament, la formació, el manteniment i la intervenció dels 26 Equips de Resposta Immediata en Atenció Psicosocial (ERIE de la Creu Roja) amb l'objectiu de donar resposta a les persones afectades de manera integral, des de la seva creació l'any 2001. Intervencions que també han tingut lloc recentment a causa dels devastadors incendis que han assolat Espanya i que han donat com a fruit l'assistència a més de 2.600 persones desallotjades.

Igualment, en línia amb l'ODS 10 (reducció de desigualtats), les dues entitats han subscrit el 2021 un acord nacional de promoció de la integració laboral de persones en situació de desavantatge social amb l'objectiu d'afavorir l'accés al mercat laboral de persones en risc social en clau d’igualtat.