Saltar a continguts

Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat a Creu Roja

25/01/2024
El Fons Social Europeu renova el suport a Creu Roja per a atendre més de 310.000 persones en matèria d'ocupabilitat

Entre els projectes per a accedir a una ocupació que es cofinançaran pel FSE es troben iniciatives dirigides a dones en dificultat social, joves de baixa qualificació, migrants o majors de 45 anys.
17 de gener de 2023. Creu Roja ha tornat a presentar els seus projectes d'Ocupació al Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil (POEJ) i el Programa Operatiu d'Inclusió Social i Economia Social (POISES), cofinançats pel Fons Social Europeu (FSE) per al període 2023-2029.

Amb aquests projectes s'arribarà a més de 310.000 persones, amb el suport afegit de 27.000 empreses; Totes aquestes persones, milloraran les seves competències per a l'ocupació, destacant que més de 95.000 es formaran per a estar més preparades de cara a un mercat laboral en plena transformació digital i transició ecològica, i es preveu que almenys prop de 150.000 persones accedeixin a una ocupació.

Això permetrà, de manera general, ampliar la intervenció a més persones i en noves localitats, a més de consolidar el treball actual per a atendre persones desocupades molt allunyades del mercat laboral com a majors de 45 anys, migrants, persones amb alta vulnerabilitat laboral, dones en dificultat, joves de baixa qualificació, etc.

Les puntuacions del FSE a la proposta de Creu Roja han estat molt altes, la qual cosa mostra el compromís, la qualitat del treball, s coherència i compromisos proposats per Creu Roja i la valoració per part del Fons Social Europeu de tot això, producte del gran esforç que es realitza i les capacitats de l'Organització per a promoure l'ocupabilitat i el suport a la inserció laboral entre els col·lectius en situació de vulnerabilitat en aliances amb administracions locals, regionals, estatals i les pròpies empreses.
A través del projecte ‘Activant Emple-habilitat’ Creu Roja persegueix generar oportunitats de millora de l'ocupabilitat i accés a l'ocupació, així com recolzar en l'exercicis de drets ciutadans a les persones més desfavorits de la nostra societat, tot això mitjançant l'aprenentatge basat en solucions, grups d'ajuda mútua i altres accions per a descobrir factors que faciliten els processos de transició a l'ocupació.; aquest projecte congregarà el major nombre de participants, amb més de 95.000.

Li seguirà en volum altre projecte ja en marxa des del període anterior, ‘Generant oportunitats laborals, promovent mercats inclusius’ el qual fomenta que el mercat de treball estigui obert a totes les persones que vulguin i puguin treballar i no deixi fos a ningú pel seu sexe, origen, diversitat cultural o la seva situació o vulnerabilitat social. A ell accediran més de 82.000 participants.
Els acceleradors ‘Go’ d'ocupació juvenil promouran l'accés al mercat laboral de prop de 80.000 joves, i també hi haurà projectes per a la igualtat en l'ocupació a través de ‘Ponts per la igualtat’, que ajudarà a més de 43.000 dones. A aquests projectes se li sumen també projectes específics per a l'ocupabilitat a Canàries, amb altres 10.000 participants.

Les sis propostes presentades per als pròxims 6 anys i mig suposen una aportació del FSE de més de 192 milions d'euros de cofinançament. Creu Roja buscarà la resta dels recursos econòmics que es necessiten a través dels seus socis, empreses, administracions i ciutadania en general per a secundar, de la millor manera, a qui més el necessita.

Com funciona el Pla d'Ocupació de Creu Roja?
El Pla d'Ocupació de Creu Roja treballo tant amb les persones afectades per la desocupació com amb les empreses que necessiten treballadors i treballadores per a promoure mercats laborals inclusius. Amb un 11.3% de taxa d'atur general, existeixen grups subrepresentats i a qui la desocupació afecta amb major intensitat: un 15.1% de taxa d'atur femení i un 47.4% d'aturats de llarga durada; el joves, tenen un 29.5% de desocupació, a més de que un 12% de la població viu en llars amb baixa intensitat d'ocupacions. Creu Roja abrigalla als qui més difícil ho tenen per a acostés al mercat laboral

Tot això, i el propi context socioeconòmic, fa que en un entorn que mostra elements de discriminació laboral per origen, gènere, raça o edat, entre altres factors, fa que persones que podent i volent treballar, tinguin dificultats per a això. A més en el mercat de treball, falta encaix entre la mà d'obra i les vacants existents, els nous processos de reclutament estan canviant per la seva digitalització i estan deixant enrere a moltes persones; això afecta a la salut mental tant per la incertesa enfront del futur com per l'estrès que genera la situació econòmica.

En aquest context i a les persones que més els afecta, Creu Roja a través dels Itineraris (‘Ponts per la igualtat en l'ocupació’, ‘Desafiament +45 plus’, ‘Activant emple-habilitat’, ‘Itineraris sociolaborals per a economies en expansió’, ‘Acceleradors Go’ i ‘Repte Social empresarial +’, intervé tant amb les persones com amb l'entorn laboral per a contribuir a un mercat laboral més inclusiu.

A més, realitza activació i motivació entre els participants, orientació per a prendre decisions sobre les seves oportunitats laborals o cobrir les vacants que les empreses estan buscant, reforcen tot tipus de competències bàsiques, transversals i tècniques en entorns reals i realitzen intermediació per a la integració en el lloc de treball. Tot això, a través d'un acompanyament permanent a les persones.

Així s'ha aconseguit fins al moment que 96.430 persones es qualifiquin en un ofici, que més de 195.000 aconsegueixin competències bàsiques, que gairebé 166.000 dones millors la seva ocupabilitat i apoderament, que 148.530 han aconseguit una ocupació.