Saltar a continguts

Creu Roja Sant Cugat - Rubí - Valldoreix

#[eBDLocale.literal(navegacio)]

Menú principal

Actualitat a Creu Roja

24/04/2024
"Guanyem l'or" en causes socials: torna el Sorteig d'Or de Creu Roja

El Sorteig d'Or repartirà més de 11.700 premis que superaran els 7 milions d'euros, o el seu contravalor en or*
El sorteig, els bitllets del qual estaran disponibles en tot el territori nacional des del 22 d'abril, se celebrarà a Tarragona el 23 de juliol
L'emblemàtic Sorteig d'Or de Creu Roja està de tornada en un context on la pobresa, la por i la incertesa continuen sent amenaces significatives per a moltes persones.

Darrere de cada bitllet comprat està la labor de Creu Roja, ja que s'aconsegueixen posar en marxa projectes que es transformen en una cosa real, una ajuda concreta, com un kit d'abric (possible amb tres bitllets), un taller per a prevenir la solitud (amb quatre bitllets) o la provisió d'ajuda a una família (amb deu bitllets). "Aquest sorteig és vital per a, ja que constitueix una de les nostres principals fonts de finançament, permetent-nos recaptar els fons necessaris per a atendre les necessitats de les persones més vulnerables en tot el territori nacional", expressa Jaime Gregori, director de Captació de Fons de Creu Roja.

Creu Roja reafirma així el seu compromís amb la labor humanitària i solidària. "Ens trobem enmig de diversos conflictes armats, emergències climàtiques cada vegada més freqüents i dificultats socials que s'arrosseguen aguditzades des de la pandèmia. És essencial que puguem seguir endavant amb la nostra missió, ja que com més suport rebem, més podem aconseguir", emfatitza Gregori. I és que la vulnerabilitat pot estar en molts llocs, i arribar a qualsevol persona de manera inesperada: allí on hi ha una persona major que se sent sola, una dona que sofreix violència de gènere, un nen o nena en risc d'exclusió, una persona que fuig d'un conflicte armat o la fam del seu país, una família sense recursos, una dona que té menys oportunitats laborals, o totes les persones que sofreixen una emergència climàtica.

Enguany, el Sorteig d'Or es durà a terme a Tarragona el 23 de juliol, i serà transmès en streaming a través de les xarxes socials de Sorteig d'Or i de Creu Roja. Els bitllets estaran disponibles a partir del 22 d'abril en tot el territori nacional, tal com ha anunciat l'organització humanitària.

 Un or que transcendeix: solidaritat en acció

Amb el lema 'Guanyem l'or en', com a picada d'ullet a la celebració de les Olimpíades a París enguany, Creu Roja busca ressaltar la importància del compromís col·lectiu en la consecució d'objectius solidaris. En paraules de Jaime Gregori, "volem que les persones sentin la mateixa emoció en col·laborar amb el Sorteig d'Or que en obtenir una medalla olímpica. Hi ha en joc un or més important, perquè no canvia només la vida de qui el guanya, sinó de totes les persones”.

Els bitllets del Sorteig d'Or, dissenyats per la il·lustradora Genie Espinosa, reflecteixen els valors de l'esport i la solidaritat. Cada bitllet representa una oportunitat per a ajudar als qui més el necessiten, des de persones majors, joves desocupades, persones sense llar o famílies amb escassos recursos, però també visibilitza la implicació de més de 263.000 persones voluntàries participants en els seus projectes.

Així, els deu dissenys representen les seves pròpies categories olímpiques:

“Guanyem l'or a arribar primer”
“Guanyem l'or a donar un futur”
“Guanyem l'or a donar recer”
“Guanyem l'or a aconseguir treball”
“Guanyem l'or a arribar als qui ens necessiten”
“Guanyem l'or a impulsar la igualtat”
“Guanyem l'or a protegir als qui sofreixen violència”
“Guanyem l'or a escoltar als qui necessiten parlar”
“Guanyem l'or a acompanyar als qui viuen en solitud”
“Guanyem l'or a fer equip”


Més de 7 milions d'euros en premis
El Sorteig d'Or repartirà aquest any més de 11.700 premis que superaran els 7 milions d'euros o el seu contravalor en or*.

S'atorgaran 3 milions d'euros al primer premi; 1 milió d'euros al segon premi; 500.000 euros al tercer premi; 250.000 euros a cadascun dels tres quarts premis; i 100.000 euros a cadascun dels tres cinquens premis.

A més, es repartiran milers de premis als números coincidents amb diferent sèrie a la premiada, o els coincidents en les quatre últimes xifres amb diferents quanties.

Les bases i els números premiats del sorteig, que tindrà lloc a les 19.00 hores del 23 de juliol, podran consultar-se en la pàgina web www.cruzroja.es/sorteodeoro

 Una història de compromís i superació

Des del seu inici en 1980, el Sorteig d'Or de Creu Roja ha mantingut el seu compromís d'estar prop de les persones més vulnerables. Enguany, celebren la seva edició número 45, la qual cosa suposen anys de compromís i esperit de superació, valors que es comparteixen amb el món de l'esport perquè requereixen d'esforç, entrenament, disciplina i dedicació constant.

Des del seu inici en 1980, el Sorteig d'Or de Creu Roja ha mantingut el seu compromís d'estar prop de les persones més vulnerables. Enguany, celebren la seva edició número 45, la qual cosa suposen anys de compromís i esperit de superació, valors que es comparteixen amb el món de l'esport perquè requereixen d'esforç, entrenament, disciplina i dedicació constant.

L'elecció de Tarragona com a seu enguany representa un gest d'agraïment cap a la ciutat i la seva hospitalitat. Creu Roja també ha estès la seva gratitud a totes les persones que fan possible el Sorteig d'Or, des dels compradors i compradores de bitllets fins al personal voluntari i venedor, i les empreses i organitzacions col·laboradores. "Gràcies per formar part d'aquest equip d'or", subratlla Jaime Gregori, de Creu Roja.

Els bitllets del Sorteig d'Or estan disponibles en multitud d'establiments col·laboradors i en la pàgina web http://www.cruzroja.es/sorteodeoro.


Gràcies per ser part d'un equip d'or!

 

() O el seu contravalor en or fixat segons el tancament del Mercat de Metalls Preciosos de Londres del dia 22 de juliol de 2024. Els premis no són acumulatius i caduquen als 90 dies des de la celebració del Sorteig. Poden fer-se efectius en metàl·lic en oficines de Creu Roja i oficines informatitzades de Correus de tota Espanya, excepte les situades en grans magatzems i en or en oficines de Creu Roja. Normativa del Sorteig, protecció de dades o qualsevol altra informació en www.cruzroja.es/sorteodeoro.

Enllaç: SORTEIG D'OR